Llocs d'interès

 • Camí Ral Camí ral Perafita a Ripoll

  El camí ral que conduïa des de Perafita en direcció a Ripoll surt del nucli urbà de Perafita en direcció nord cap al Castell, vorejant uns camps i passant per davant de la tanca d’entrada al recinte.

 • Camí Ral Camí ral Perafita a Ripoll

  El camí ral que conduïa des de Perafita en direcció a Ripoll surt del nucli urbà de Perafita en direcció nord cap al Castell, vorejant uns camps i passant per davant de la tanca d’entrada al recinte.

 • Carrer Major Carrer Major

  El carrer Major de Perafita és el carrer més llarg de la població, sense comptar la carretera BP-4653, anomenada passeig de Sant Agustí al seu pas pel nucli, recorrent el nucli des del seu extrem sud fins a la plaça Major.

 • Castell de Perafita Castell de Perafita

  Es tracta d'un edifici romàntic bastit, probablement, a principis del segle XX. En el seu emplaçament hi havia hagut el mas Puig, documentat ampliament des del segle XIII. Aquest mas fou la casa de Jaume Puig.

 • Església de Sant Pere Església de Sant Pere

  L’església de Sant Pere es troba situada al nucli urbà de Perafita. Es tracta d’un edifici de grans dimensions de planta rectangular d’una sola nau de 40 x 25 metres, amb capelles laterals que es comuniquen entre si, capçada a llevant per un presbiteri i campanar octogonal situat a l’esquerra del presbiteri. L’edifici presenta teulada de doble vessant amb aigües a les façanes laterals i està construït amb murs de maçoneria de pedra irregular amb cantonades diferenciades de carreus de majors dimensions. Algunes façanes presenten restes d’arrebossat.

 • Font Vella Font Vella

  La font Vella està situada sota un conjunt de cases situades a l'extrem oest del nucli urbà en l'anomenat carrer de la Font, uns cent metres al sud de la font Nova. S'accedeix a la font des del carrer de la Font, al costat del petit nucli de cases que forma el carrer. Des de la última d'aquestes cases, la situada més a l'est, es troba unes escales de pedra, amb barana metàl·lica col·locada recentment, que condueixen a la font, situada pocs metres sota la casa. La font està formada per un mur de maçoneria de pedra adossat perpendicularment a un marge rocós, a l'interior del qual hi ha el dipòsit. Del mur en sobresurt una aixeta metàl·lica moderna a l'extrem inferior i un desaigua de pedra monolític que actua com a sobreeixidor del dipòsit i que es troba cobert de molsa. En un dels carreus que formen el mur hi ha la data inscrita de 1751. L'espai que hi ha davant la font està delimitat amb blocs de pedra treballada, formant una petita pica sota l'aixeta.

 • Font del Raig Font del Raig

  Antigament era una font on la gent hi anava sovint a buscar aigua, a rentar i s'hi feia de tant en tant algun aplec o festa. Per Pasqua o la tornaboda de la Festa Major. Després d'uns anys inaccessible, i gràcies a l'actuació d'un grup de veïns i veïnes del poble, l'indret torna a ser visitable. L'escola Heurom l'ha apadrinat.

 • La Ramada encantada La Ramada Encantada

  La Ramada Encantada està situada al límit nord del terme municipal de Perafita i a tocar dels de Lluçà i Sant Agustí de Lluçanès, just sota la carretera BV-4341, en un punt elevat seguint la carena del serrat de les Cabrasses. Es tracta d’una esplanada rocosa de grans dimensions visible des de múltiples punts dels municipis veïns.

 • La Roca Llisa La roca llisa

  La roca Llisa està situada en un punt elevat a l’extrem nord-est del terme municipal, a l’oest de Rocatova de Dalt i al sud de la Bauma.

 • Monòlit de Jaume Puig Monòlit de Jaume Puig

  El monòlit dedicat a Jaume Puig es troba ubicat en una petita zona jardinada a tocar de la carretera BP-4653 o passeig de Sant Agustí, a l’oest de la plaça Sant Antoni i al sud de la rectoria i l’església parroquial.

 • Pou de Ca les Monges Pou de Ca les Monges

  El pou de Ca les Monges es troba adossat a la façana nord de la Casa de les Monges, en el carreró que comunica la plaça de l’església amb el camí que condueix al cementiri.

Darrera actualització: 03.09.2018 | 11:07
Darrera actualització: 03.09.2018 | 11:07