Preocupació per l'onada de robatoris a Perafita

Dilluns, 19 de novembre de 2018 a les 00:00

Aquest dissabte 17 de novembre l'Ajuntament de Perafita va convocar una reunió per parlar de la seguretat i com fer front a l'onada de robatoris que ha patit el municipi.

Del 7 al 16 de novembre s'han produit 15 robatoris en cases de Perafita. Aquesta dada ha alarmat veïns i veïnes del poble, que viuen la situació amb preocupació. Un centenar de persones va assistir a la reunió, on l'alcalde, Ramon Casals, va traslladar les explicacions dels Mossos d'Esquadra als assistents. Com va dir, es creu que els delinquents formen part de grups organitzats que s'instal·len durant "períodes curts" al territori, i entren a les cases només quan no hi ha ningú. Casals també va destacar que actualment hi ha pocs efectius dels Mossos, i no poden ser les 24 hores al poble, encara que "han augmentat la presència al municipi". Algunes mesures que van fer arribar a la població és deixar llums oberts a l'interior dels habitatges i no deixar les cases desateses.

De la reunió en van sortir diverses propostes que l'Ajuntament estudiarà, com la possibilitat d'instal·lar càmares de videovigilància, o la contractació de vigilants privats. Entre els veïns i veïnes hi va haver la queixa que els Mossos són poc al poble, "tarden molt" a baixar des de Vic, i que és dificultós posar les denúncies. Una de les mesures que es va engegar el mateix dia és la de crear un grup de Whatsapp en el que els veïns i veïnes puguin avisar ràpidament dels robatoris. Alguns d'ells també s'han organitzat per fer rondes al poble i dissuadir els possibles lladres. Des de l'Ajuntament també s'organitzarà una reunió amb els Mossos, oberta a tots els perafitencs i perafitenques, que es durà a terme aquesta setmana. En la reunió també s'informarà sobre l'estat de les gestions que realitza l'Ajuntament en relació amb les càmeres de seguretat i el vigilant de seguretat privada.

Darrera actualització: 19.11.2018 | 18:28