Informació

Dijous, 13 de febrer de 2020 a les 00:00

Comunicat de l’equip de govern de l’Ajuntament de Perafita en relació al mirador de ponent i altres actuacions relacionades

 

Donat que en les últimes setmanes han aparegut en diferents llocs del poble cartells contraris a la construcció d’un mirador del qual només se’n dona informació parcial i imprecisa, l’equip de govern de l’Ajuntament de Perafita, format per alcalde i regidors del grup municipal de Junts per Perafita, vol puntualitzar el següent:

 

  1. Amb l’objectiu de millorar la seguretat de vianants, ciclistes de BTT i altres, l’equip de govern de l’Ajuntament de Perafita treballa per poder fer una vorera/sender a la part de baix (o costat sud-oest) del poble que permeti connectar amb el pedró de Sant Agustí, l’alzina bonica de Busquets i el camí d’Olost sense haver de passar pel mig de la carretera o entre ramats de vaques.

 

  1. La Diputació de Barcelona està disposada a ajudar en aquest projecte si des de l’Ajuntament trobem la manera de pagar la nostra part.

 

  1. Per tal d’obtenir diners i pagar la part que ens correspondria sense penalitzar altres inversions que són necessàries pel municipi, l’Ajuntament es va adherir al projecte “Xarxa de miradors d’Osona”, presentat pel Consell Comarcal d’Osona, que preveu actuar als miradors del Roc Llarg (Sant Bartomeu), Els Munts (St. Agustí), El Ter (Sant Quirze de Besora), Cabrera (L’Esquirol), i Bellmunt (St. Pere de Torelló), i al qual s’ha concedit una important ajuda de fons europeus FEDER.

 

  1. En el marc d’aquest projecte, a Perafita es preveu actuar al terreny propietat de l’Ajuntament, situat a la banda de baix de la carretera a l’altura del parc infantil, per habilitar-hi una zona d’esbarjo-mirador, una part d’aparcament, i construir un tram de la vorera/sender, paral·lel a la carretera, que a la llarga, si es completa, permetrà connectar amb al pedró de Sant Agustí i el pas de Busquets-camí d’Olost.

 

  1. El mirador no és l’únic objectiu de l’obra, si no un mitjà per obtenir recursos econòmics que permetin fer aquest conjunt, on el propi sender també serà un espai amb vistes privilegiades i es podrà eliminar bona part de la tanca de ferro que ara hi ha al cantó oest de la carretera i que impedeix l’accés a aquest terreny municipal.

 

  1. Les imatges que s’estan difonent del mirador són només orientatives, i no s’ajusten al que esperem que sigui finalment, doncs des del propi equip de govern de l’Ajuntament hem demanat que es faci més petit i més simple que la versió inicial, és a dir amb bancs de fusta i/o amb elements de pedra seca en lloc de les grades que s’hi veuen.

 

  1. El pressupost del projecte de vorera-mirador (inclòs aparcament, zona d’esbarjo i tanca perimetral de seguretat) és de prop de mig milió d’euros, però creiem que pot baixar, i es preveu pagar-lo amb subvencions ja confirmades dels fons europeus FEDER i de la Generalitat de Catalunya-Foment del Turisme, així com amb les que s’estan negociant amb Diputació de Barcelona-Serveis d’Infraestructures Viàries i Mobilitat.

 

  1. La principal dificultat per l’Ajuntament és que el Consell Comarcal ens demana avançar el cost de l’obra abans de fer-la, diners que es recuperaran un cop es cobrin totes les subvencions dels organismes indicats. A tal efecte estem treballant colze a colze amb la Diputació de Barcelona per mirar de resoldre o simplificar aquest problema.

 

  1. Aquesta obra no competeix amb altres inversions que necessita el municipi i per les que també estem treballant (escola, depuradora, urbanització de carrers, etc.), doncs els diners venen per altre un cantó i amb finalitats diferents. Cas que no s’executi aquesta inversió, les subvencions aconseguides es perdran, doncs legalment no és poden utilitzar amb una finalitat diferent.

 

  1. L’objectiu de construir la vorera-mirador s’ha explicat en diferents ocasions, a través del Full de Perafita, en la presentació “l’Ajuntament t’ho explica” del passat mes de juliol, i era un dels punts especificats en el programa electoral amb que Junts per Perafita es va presentar i guanyar les darreres eleccions municipals. Si es fa aquesta obra pot ser la llavor per obrir el sender cap al pas de Busquets, i per fer-ne un altre cap a l’antic revolt de la corrida, on també hi ha molt bones vistes.

 

 

Perafita, 17 de febrer de 2020

 

 

 

Darrera actualització: 23.02.2020 | 21:38