Perifèria Cultural

Dimecres, 5 de juliol de 2023 a les 00:00

Perifèria cultural és el nom que rep el nou cicle de música i cultura que vol relligar la perifèria geogràfica –on, tot sovint, la programació cultural és més aviat escassa–, amb la creació artística dels Països Catalans també perifèrica, tant pel que fa a la procedència dels artistes, com pel que fa al tipus de creació trencadora i, per tant, que se surt dels marges del que es considera comercial.

I enguany, Perafita, es convertirà en un dels escenaris d'aquest nou cicle de música i cultura, de la mà de Davide Casu, un artista alguerès molt inquiet. No només és un grandíssim músic i cantautor, sinó que també és pintor, poeta i arquitecte. Nascut a l’Alguer (Sardenya), Casu ha estat format en els entorns artístics i culturals entre l’Alguer, Torí, Girona i Madrid.

Casu té una veu característica que el fa destacar per sobre la resta: refinada, potent, d’una gran intensitat i controlada al seu gust. A més, tot i la seva edat, té una gran experiència als escenaris. El primer treball publicat d’en Davide va ser Metaphisica, l’any 2005, amb els Ésthesis. Després de quatre discos en italià i el seu primer treball en català (Costa oest a Llevant), ara presenta el seu darrer àlbum: Concert per a horts i cels atzurs.

Darrera actualització: 05.07.2023 | 18:12