Perafita celebra l'acte comarcal de la Diada i homenatja a Jaume Puig

Dijous, 12 de setembre de 2019 a les 00:00

Perafita va celebrar, el diumenge 8 de setembre, l'acte commemoratiu comarcal de la Diada Nacional de Catalunya, en homenatge a Jaume Puig de Perafita i els seus fills. Va comptar amb la participació del grup de teatre La Trebinella, el politòleg Ramon Cotarelo i el concert de l'Schola de Sant Jordi.

Ramon Casals, alcalde de Perafita, va obrir l'acte a les 12 del migdia, donant pas a la representació teatral Trucant a les portes del cel, a càrrec del grup de teatre La Trebinella, amb Gabriel Rodenes com a Jaume Puig, i Àngel Casellas i Marc Batiste com als seus fills, Francesc i Antoni. La representació feia un resum de la història de Jaume Puig i la seva participació en la Guerra de Successió.

Seguidament el conegut politòleg Ramon Cotarelo va pronunciar un parlament, del que en destaca la crida a portar la lluita del nivell personal al col·lectiu. Cotarelo no va estalviar crítiques a cap dels partits sobiranistes, als quals va reclamar que treballin conjuntament, i va afegir que caldria crear una llista de país transversal amb Puigdemont de president.

L'acte va continuar amb el concert de l'Schola Sant Jordi que va interpretar el Rossinyol o l'Emigrant, entre d'altres. No hi va faltar la cançó dels Puig, amb música de Josep Maria Cols i lletra de Ton Baig: Per guanyar la llibertat / no farem un pas enrere, / és també nostra bandera, / la dels Puig en son combat. 

Isaac Peraire, president del Consorci del Lluçanès, va cloure l'acte, i va donar lloc a l'ofrena floral d'ajuntaments i entitats al monòlit de Jaume Puig de Perafita, cantant tots junts els Segadors.

L'acte va ser organitzat per l'Ajuntament de Perafita i el Consorci del Lluçanès, i va comptar amb la col·laboració de La Trebinella i  l'ANC Lluçanès. Un grup de veïns del poble va organitzar un dinar, el colofó d'un intens migdia.

Ramon Cotarelo va signar el llibre d'honor de l'Ajuntament de Perafita.

Darrera actualització: 12.09.2019 | 10:35