Païssa

Dijous, 14 de març de 2024 a les 00:00

Neix un nou cicle que combina visites guiades per conèixer espais agroalimentaris, espectacles d’arts escèniques i degustacions de productes de la terra a través de petits tasts de derivats lactis, formatges, cerveses, embotits o cereals. Des de finals de març i fins el proper mes de maig.

Païssa proposa 6 activitats agroculturals a diferents espais agroalimentaris del Lluçanès. Una iniciativa inspiradora i atractiva que convidarà els assistents a conèixer iniciatives que fomenten el desenvolupament rural del territori, acompanyades de cultura i productes locals.
Diferents companyies d’arts escèniques presentaran les seves propostes en localitzacions que formen part de les activitats agroturístiques ja existents al Lluçanès, la Ruta de la Llet i la Ruta del Pa i del blat forment, generant una simbiosi especial. Es tracta d’obrir una nova mirada, d’atraure i apropar nous públics però també de fomentar que aquests espais siguin redescoberts i visitats de nou. Els espais que acolliran espectacles de circ, dansa, música i clown són quatre explotacions ramaderes (El Soler de n’Hug, Mas Terricabras, Formatges de Lluçà i Mas Rogers), una cervesera (Kibus) i la formatgeria col·lectiva i obrador comunitari del Lluçanès (el Quall) que acull actualment dues formatgeries (La Petita Ànima i La Cardiguera).
 
El cicle Païssa parteix de la idea que el substrat cultural del Lluçanès és molt viu i molt present a través de diferents iniciatives al territori i que, per tant, és ja un tret identitari del territori. En aquesta línia, la proposta apostarà per propostes contemporànies que s’inspiren amb materials, espais i tradicions del món rural. Els artistes que s’integraran amb l’essència del territori seran Silver Drops, Cia 2x2Impro, Espai Volat, Companyia de circ Eia, Joana Dark i Xavi Lozano. Consulta la programació.
Darrera actualització: 14.03.2024 | 13:19