L'Ajuntament de Perafita envia cartes als presos polítics

Dijous, 28 de juny de 2018 a les 00:00

El passat 25 d’abril l’Ajuntament de Perafita va enviar una carta a tots els presos polítics catalans: Dolors Bassa, Carme Forcadell (a la presó d’Alcalá-Meco), Oriol Junqueras, Jordi Turull, Raül Romeva, Josep Rull, Joaquim Forn (a Estremera), i Jordi Sánchez i Jordi Cuixart (a Soto del Real).

La carta, signada per l’alcalde, i tots els regidors i regidores, deia així:

“Per mitjà d’aquest breu escrit us volem fer palesa la nostre estima i el nostre reconeixement, tant per les persones que esteu empresonades com per les vostres famílies, en particular les vostres parelles, els vostres fills/es i els vostres pares i mares. Sabem que sou gent de pau i us fem arribar els nostres millors desitjos. Tant de bo que estigueu bé i que quan abans, es trobi una solució a la vostre situació. En nom del poble de Perafita (Lluçanès/Osona), rebeu una forta abraçada dels regidors i regidores que formen el Ple Municipal, Amb afecte”.

LES RESPOSTES
L’emoció traspua en les respostes que han fet arribar la majoria de presos polítics: Per Rull “les vostres expressions d’afecte i la mobilització cívica que hi ha a Catalunya, és la nostre força”, i defineix la carta com “un autèntic bàlsam”. Forn agraïa la missiva i recordava que “malgrat les resolucions judicials, no defallim. Continuem fidels al nostre compromís, amb la llibertat, la democràcia i la justícia”. Cuixart afirmava: “la causa de la llibertat a Catalunya és justa”, “entre tots estem construint una societat més sensible i empàtica”. Sànchez: “us encoratjo des de la vostre responsabilitat de representants de la ciutadania, i com a govern del vostre poble que sou, a preservar la dignitat i la demanda d’una solució democràtica per decidir el camí polític del país, en el vostre compromís de viure en una República Catalana”. Romeva anima a “preservar en la lluita a favor dels drets i les llibertats”, i Turull defineix molt bé com es deuen sentir tots: “el meu cos a la presó, el meu cor a Catalunya”.

Les cartes completes, algunes de les quals força extenses, són a l’Ajuntament del poble, i serviran com a testimoni i document d’un moment polític històric, caracteritzat per la injustícia i la persecució de la ideologia independentista.

Darrera actualització: 28.06.2018 | 09:52