La Ma Dolors Palau, mestra de l'escola de Perafita durant 29 anys, es jubila

Dilluns, 5 de novembre de 2018 a les 00:00

El passat 31 d'octubre el poble va homenatjar la Ma Dolors Palau i Palomera en una tarda molt completa, en la que també es va celebrar la castanyada

El dimecres 31 d'octubre es celebrava la castanyada a tot el país. A Perafita la tradicional diada estava carregada d'emoció i respecte, ja que era l'últim dia que la Ma Dolors Palau i Palomera feia de mestra a l'escola de Perafita, on ha excercit durant 29 anys.

A la tarda, el mal temps va traslladar l'homenatge a Ma Dolors Palau al Pavelló, on diversos alumnes, de l'actualitat i de cursos passats, van voler explicar anècdotes i agraïr la feina de la Ma Dolors. L'Ajuntament de Perafita també hi va ser ben present, entregant una placa a la mestra.

La festa va comptar amb balls i actuacions de la canalla de l'escola Heurom i amb un berenar popular amb panellets elaborats pels més petits. 

A continuació reproduïm la carta de comiat que es va publicar al Full de Perafita a finals d'octubre:

Carta de comiat de la vostra mestra i amiga

És el captard d’un dia que ha estat una mica ennuvolat i em poso a escriure aquestes ratlles amb l’objectiu d’adreçar-me a alumnes, pares i familiars, mestres i autoritats de Perafita, per tal de transmetre’ls el meu comiat i agraïment de gairebé tota una vida com a mestra de l’escola. Jo, com el dia, només començar d’escriure les primeres ratlles, també em trobo una mica emboirada pels sentiments, pel fet de pensar que d’aquí a uns dies la meva vida donarà un gir, tot i que esperat, no sé pas si del tot desitjat.

Després de trenta-cinc anys d’exercir com a mestra i d’haver passat molts anys entre vosaltres, com en la vida, tot arriba que té un final. En aquest moment se m’escolen records i vivències que hem compartit plegats durant més de vint-i-nou anys. Amb tots vosaltres he establert un vincle d’amistat que sempre duré dins meu. No cal dir que l’estima que he sentit per tots els meus alumnes ha estat sincer i que són ells els que m’han ensenyat moltes de les coses que ens pot oferir la vida. A tots ells els vull agrair la seva estima i la seva gratitud.

A tothom vull dir que ha estat un verdader plaer haver-nos conegut i una autèntica joia l’haver pogut fer de mestra rural en el vostre poble. L’escola Heurom ha estat per a mi com una segona llar. Veure com els alumnes s’anaven fent grans, avui molts ja són pares i mares, i que ara formem a molts dels seus fills, amb la mateixa il·lusió i ganes del primer dia, és una experiència que dono gràcies a la vida.

Gràcies a tots els mestres que m’han acompanyat i que m’ho han posat sempre molt fàcil, gràcies a tots els membres de les associacions de pares i mares i que he tingut el gust de donar classes als seus fills, gràcies a l’equip de govern municipal que ha vetllat pel bon funcionament de l’escola i a tota la gent del poble que ha participat en moltes de les seves activitats.

Deixo l’escola amb una mica de nostàlgia, però amb la certesa i tranquil·litat que continuarà en molt bones mans, fent possible la gran tasca que per mi ha estat sempre la feina de mestra rural.

A tothom moltes gràcies!

Darrera actualització: 05.11.2018 | 11:55

Imatges

Homenatge Dolors 2