Escola de Salut

Dimecres, 27 de desembre de 2023 a les 00:00

Neix Escola de Salut, un nou projecte que oferirà tallers i xerrades sobre temes relacionats amb la salut en els pobles que formen part de l´Àrea Bàsica de Salut Lluçanès (Lluçà- Santa Eulàlia, Olost, Oristà i La Torre d´Oristà, Perafita, Prats de Lluçanès, Sant Bartomeu del Grau i Sant Martí d´Albars). Les activitats que s’oferiran són obertes a tota la població del Lluçanès

Escola de Salut s’iniciarà al gener del 2024 oferint tallers i xerrades gratuïtes. Fins al juny està previst que les activitats girin entorn a temes d’interès per a la gent gran com les caigudes, últimes voluntats i eutanàsia, així com la realització d’una passejada saludable entre altres.

Es preveu realitzar les activitats de forma mensual i amb una durada d´una hora i mitja. La temàtica d’aquestes variarà cada mes, essent la mateixa en els diferents municipis que s´ofereix per part dels diferents professionals de l’Àrea Bàsica de Salut. Els participants hauran d’inscriure’s en els seus ajuntaments prèviament.

El projecte està impulsat per l’Àrea Bàsica de Salut amb coordinació del Consorci del Lluçanès i la col·laboració dels diferents ajuntaments dels pobles implicats. Amb aquestes activitats es persegueix millorar els coneixements i habilitats en salut dels seus assistents, apropant els professionals de l´atenció primària a la comunitat i promovent xarxes de relació.

Amb el programa Fes-ho bé, El Consorci del Lluçanès forma part d’un grup intersectorial per tal de fer un treball en xarxa amb diferents agents/institucions d’Osona i el Lluçanès amb l’objectiu de promoure estils de vida saludables i entorns cada vegada més saludables per prevenir l'excés de pes ( sobrepès i obesitat) i altres problemes de salut que s'hi associen en infants i adolescents de la comarca.

Darrera actualització: 27.12.2023 | 18:17