El senglar a l'entorn urbà

Dijous, 1 de desembre de 2022 a les 00:00

La població de senglars ha augmentat per manca de depredadors naturals i ve acompanyada de molèsties pel risc d'accidents que pot comportar la seva presència a la via pública. 

La caça es perfila com una de les mesures més eficaces, però insuficient. Els experts criden a reduir l'accés a l'alimentació, que en multiplica la fertilitat, mentre els pagesos es veuen obligats a limitar els conreus i protegir-los per prevenir més danys.

 

 

Què estem fent els ajuntaments? 

Per la vostra seguretat, l'ajuntament ha autoritzat el tancament, temporal, de camins d'ús públic quan es realitzin caceres de senglar. Disculpeu les molèsties que aquestes mesures us puguin causar.

A continuació us facilitem unes recomanacions:

 No els donis menjar

Si alimentes els porcs senglars, alteres les seves pautes de comportament i poden arribar a relacionar la presència de persones amb una oferta d'aliment fàcil, fet que produirà que s'apropin cada cop més a la població. Si no troben aliment fàcil al carrer, tornaran al seu hàbitat natural.

 Evita moviments i sorolls bruscos

Si noten moviment i soroll a prop d'ells, els porcs senglars es poden sentir amenaçats i poden envestir amb la intenció de defensar-se.

 No t'apropis

En cap cas t'apropis als porcs senglars, ni intentis tocar-los. Són animals salvatges i les seves reaccions són imprevisibles. Si, a més, van acompanyats de cries, el seu comportament pot ser més amenaçador per intentar protegir-les.

 Controla el teu gos i allunya'l

Si el teu gos els borda o s'apropa als porcs senglars, poden atacar-lo. Controla el teu gos i allunya'l tan aviat com puguis.

 Condueix amb precaució

A primera hora del matí i de nit et pots trobar porcs senglars travessant carrers. Si estàs conduint, fes-ho amb precaució, reduint la velocitat. Així evitaràs patir un accident.

Darrera actualització: 01.12.2022 | 09:53