Governació dóna llum verda al nou escut de Perafita

Dilluns, 12 de març de 2018 a les 00:00

L'Ajuntament va assumir com a escut el model que incorpora una fita, senyal parlant, i dues claus passades en sautor, senyal més antic del poble, que simbolitza els atributs de Sant Pere, patró de l'església parroquial

El 22 de febrer el nou escut de Perafita va ser aprovat definitivament, amb la resolució del Departament de Governació, Administracons Públiques i habitatge. El nou escut ja va iniciar el camí d'oficialització el 20 d'abril de 2016, amb l'inici de l'expedient d'adopció, i va ser aprovat en un Ple de l'Ajuntament el passat 19 de setembre de 2017 amb el quòrum de la majoria absoluta. En els últims mesos també ha rebut els informes favorables de la Direcció General d'Administració Local, i de l'Institut d'Estudis Catalans.

Així doncs, el nou escut heràldic de Perafita ja ha sigut plenament adoptat, i s'ha inscrit al Registre del sector públic local. Com s'observa a la imatge que acompanya aquestes línies, és un escut caironat: de gules, una fita d'argent ressaltant sobre dues claus passades en sautor, la d'or en banda i per damunt de la d'argent en barra, i per timbre, una corona de poble.

Darrera actualització: 12.04.2018 | 15:41