Visita d'Alba Camps, Delegada del Govern a la Catalunya Central

Divendres, 24 d'agost de 2018 a les 10:00

Dijous 24 d’agost la  delegada del Govern a la Catalunya Central, Alba Camps, va fer un visita institucional a l’Ajuntament de Perafita en el marc de les visites territorials a les ciutats i als pobles de les comarques centrals. La Delegada està realitzant visites des del dia de la seva presa de possessió del càrrec  per reprendre la feina realitzada, per conèixer la realitat del nostre territori i per fer una diagnosi de les seves necessitats i les seves oportunitats. En aquesta reunió de treball s’hi van reunir l’Alcalde, Ramon Casals, i el regidor d’Hisenda i Ensenyament, Josep Sala.

Es va parlar dels temes que preocupen a l’Ajuntament i de les necessitats que hi ha a la població.

Un dels temes principals va ser la depuradora, ja que des del 2008-2010 que hi ha  el projecte i no s’ha pogut portar a terme. En aquest cas s’hauria de tornar a fer una actualització del projecte, amb les millores i avenços que hi ha hagut per poder executar-lo abans del 2022, que és el termini que ens donaven.

Un altre tema important va ser l’escola, es va informar a la Delegada sobre les obres de millora que ha realitzat l'Ajuntament amb el suport econòmic de la Diputació de Barcelona i de les gestions engegades amb els Serveis Territorials de la Generalitat a Manresa per demanar la substitució de la cargola per una remodelació total del centre.

Es va reclamar la manca de finançament que tenim per part de la Generalitat per portar a terme projectes d’inversió (pla únic d’obres i serveis), ja sigui per poder acabar de urbanitzar els carrers que falten a Perafita o rehabilitar edificis per poder disposar de llocs on es puguin reunir el jovent i la gent gran. El finançament que tenim ara és només per manteniment.

També es va demanar assessorament sobre els marges legals que atorga l'autonomia local en matèria fiscal i de subvencions per fer polítiques actives d'habitatge especialment adreçades al lloguer per a persones joves, amb incidència sobretot al nucli antic del poble, que compta amb moltes cases buides.

I per últim la Delegada es va interessar per la comarca del Lluçanès, en quina situació estava...

Alba Camps es va posar a la nostra disposició per anar seguint tots aquests temes parlats.

Al final de la reunió va signar el llibre d’honor de l’Ajuntament.

Darrera actualització: 27.08.2018 | 11:13

Imatges

Delegada del Govern Delegada del Govern Llibre d'actes